Experimentant amb les emocions, l’art i….l’anglès!

Una de les coses que et queden més clares quan treballes en educació és que, ja sigui amb nens, adolescents, adults o gent gran, l’aprenentatge sempre és més fàcil _ i perdura més a la memòria _ si el plantegem des de l’experiència i les emocions. Això és quelcom de què ara tothom parla perquè els neurocientífics _ els “déus” de la nostra era, amb tots els nostres respectes pels uns i pels altres _ ens han dit que és veritat, que ho han comprovat posant tot un seguit d’electrodes als nostres innocents caperrons que, Voilà! s’il·luminen com discoteques eivissenques cada vegada que aprenem alguna cosa amb les mans o ens diuen quelcom que podem connectar amb un sentiment.

Però si treballes amb persones, això no és cap novetat per tu, oi?

Una de les mostres més recents que tenim sobre això és l’experiència portada a terme com a demo per My Second Language (http://mysecondlanguage.es/) al CIRD de Cornellà de Llobregat. Recipe for my family va ser un taller per famílies en què, a través de l’ús de materials plàstics, i utilitzant la pròpia biografia com a contingut, vam poder endinsar-nos en les nostres emocions tot barrejant-les amb la cuina (sí, sí, heu sentit bé: en el fons, no són àmbits tan diferents!), i tot això, (no us ho perdeu) fent servir l’idioma anglès!

Ens vam centrar en col·laborar per crear la recepta emocional perfecta per cada família, vam treballar amb les mans i….curiosament, les paraules en anglès van entrar per la porta gran.

Gràcies a My Second per oferir-nos la possibilitat de donar una mostra d’aquest tipus d’enfocament a les persones que aquella tarda s’hi van apropar al CIRD.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s